Технически корк

Технически корк

Техническият корк се произвежда от естествена коркова суровина, която е пластифицирана и гранулирана. Техническият корк се предлага в широка гама от изделия, използвани в различните отрасли- строителство, промишленост, производство на уплътнения и гарнитури за двигатели, обувна индустрия, ортопедични изделия, производство на трансформатори и др.

Агломериран корк

Много специална подгрупа с широко приложение за покриви, подове и топлоизолация на външни стени чрез залепване или с фишери по външните стени, тавани на еркерни части и др.

Поставян под всякакви подови настилки, примерно на тераси, този корк напълно гарантира топлоизолация и предотвратяване на кондензна влага по врати, прозорци и стени. За разлика от фибрана и други изкуствени продукти той не се влияе от температурите, не губи част от своя обем и така гарантира устойчивост и дълготрайност.

Размери: стандартно 50/100 см листове с дебелини 10, 20, 30 и 50 мм. При големи количества могат да се правят и размери по поръчка.

Цена -от 22 лв./м2. в зависимост от дебелината на корка

Технически корк на рола

Размери – от 2мм до 8 мм дебелина, ширини от 0,5 м. до 1 м. и дължини от 8 м.,10 м, до 15 метра,или ролки с квадратура 10,15,20 и 22 м2.

Особено подходящи за топло и шумоизолация под различни настилки – теракоти, балатуми, мокети, дървени и други паркети. Могат да се полагат и по стени, заоблени или други колони, както и под хидроизолации на покриви.

Последното е особено важно пред вид нуждата от топлоизолация на новите сгради.

Цена за ролка: в зависимост от дебелината и размера. Направете конкретно запитване

Гумиран корк

Корковите гранули са свързани помежду си посредством синтетичен каучук, което определя неговата изключителна гъвкавост, еластичност, якост на опън, висока термо–масло-водо-устойчивост. Листовете от гумиран корк могат да се огъват около остри ъгли без да се увреждат и са достатъчно здрави, за да се произвеждат от тях фини уплътнители за различни машинни елементи, както и гарнитури за всички видове двигатели.

Размери: 1040/1040/2мм и 3мм

Цена за 1 бр. лист- 23 лв. и 34 лв.

Технически корк на листове

Най-широко разпространена подгрупа от техническия корк. Десет вида листи с дебелини съответно от 1 до 10 мм и размери- 610/915 мм. Много широк спектър на приложение:

  • за облицовки, както и за добавка към декоративните рола и стенните облицовки като разделителни линии, ивици и художествени орнаменти- оцветявани или лакирани;
  • за топло и шумоизолация на стени, различни гарнитури за и към технически съоръжения;
  • за изработване на художествени пана или офис табла, както и богата гама от различни аксесоари

Цена – от 5 до 30 лв за брой лист.

Корк за автогарнитури

Гумирани с естествен каучук листи с размери 1040/1040/2 и 3 мм дебелини.

Идеален като уплътнител за различни машинни елементи и за всички видове двигатели.

Това се дължи на специалните му качества като еластичност и якост на опън, а също и на високата термо-маслена и водоустойчивост.

Изпратете запитване за този продукт

Имейл:

kiprocork@gmail.com

Телефони:

0878/ 806 248

Адрес:

гр. Бургас, к-с Изгрев, бл. 135 партер

Вижте всички продукти от Корк

Продукти
Share This