Блог

Планиране и разходи за слънцезащита

сеп. 10, 2016 | Полезно

Модерните слънцезащитни системи, които се напасват към многофункционални помещения, допринасят за правилно планиране на комфорт и уюта за техните обитатели. Предназначението им е да опазят здравето и да допринесат за сигурността на хората. Добре премислена, оптималната слънцезащита не само изпълнява индивидуални желания в обзавеждането и дизайна, но и се отразява положително на енергийния баланс на сградите.

Разходите за съвременни слънцезащитни системи , ако са навременно и правилно планирани, представляват не повече от 1 до 4% от общата сума за строителство. Не толкова много, ако се помисли колко разходи и нерви могат да бъдат спестени в сравнение с половинчато решение или такова, което е взето на късен етап. Дизайна на нашите системи се напасва лесно на Вашите лични предпочитания и нужди и допринася за Вашия комфорт повече от колкото струват.

През лятото

През лятото, например, нуждата от енергия се редуцира от по – малкото разходи за климатизация. Охлаждането на едно незасенчено помещение поглъща много повече пари от неговото затопляне. Освен това се постига и много важна биологична полза: енергийните нужди на човек спадат, а се покачва работоспособността.

През зимата

През зимата по-малкото енергия, изразходвана за отопление, когато има външна слъцезащита оправдава напълно разходите за нейната инсталация. Неприятното и вредно излъчване от студените стъклени повърхности се редуцира.

Слънцезащитата като възможности за оформление:

Вътрешен дизайн:

Израз на индивидуалния стил на живот в помещението
Оформление на фасади: Активен строителен елемент от фасадата
Идивидуалност: Разнообразие на материали, форми, мостри и начини на вграждане

Летен комфорт

Парников ефект: Защита от прегряване на помещенията през летните месеци
Почивка: Защита и сянка на балкони и тераси
Здраве: Защита от вредните UV А и B лъчи. Защита от праха и задуха на градската среда.

Зимен комфорт

Изолация: Защита от изстиване на сградите през зимните нощи
Спестена енергия: Използване на зимното слънце за пасивно отопление

Естествена светлина

Ергономия: Предпазване от ефекта на заслепяването при силна, директна светлина; намаляване на контраста, достатъчна светлина за работното място.
Енергоспестяване: Оптимална осветеност на помещението и редуциране на изкуствената светлина.

 

Защитни функции:

  • Защита от звуци и шумове.
  • Защита от капризите на времето- вятър, дъжд, сняг.
  • Защита от нежелани погледи и на личната среда.
  • Защита от злонамерено проникване в дома.
  • Защита от насекоми.

Последни новини

На вниманието на читателите на сайта от столицата

На вниманието на читателите на сайта от столицата

От 7 май 2024 г. в София започва работа наш виртуален офис. На ваши запитвания относно продажба и монтаж на всички продукти, представени в сайта ще отговаря младият ни сътрудник ПЕТЪР КИРИЛОВ ЦОКОВ, тел. 0878 801 133. След консултации с него той може да ви гарантира...

повече информация
Нов модел цип-скрийн щора до 7 м в ширина

Нов модел цип-скрийн щора до 7 м в ширина

Представяме ви нов модел цип-скрин щора с впечатляващи размери за засенчване и ветрозащита на големи площи до 700 см в ширина и 400 см във височина. Това става възможно, благодарение на патентована технология  ZOOMTECH® technology, която не позволява огъване на вала...

повече информация
Нов модел пергола от Corradi

Нов модел пергола от Corradi

С новата си самоносеща пергола, Corradi спечели златен медал за иновация на тазгодишния международен панаир за слънцезащита R+T 2024 в Щутгарт. Системата с пентографско сгъване на плата, позволява с 40% по-добро прибиране на плата, много по-малък пакет, много добра...

повече информация